Menu

 

nyhedsbrev fra børnehaven

her er lidt informationer og fortællinger

Nyhedsbrev august 16 fra

Sct. Pauls børnehave

Sommer;goddag og farvel . Først og fremmest: velkommen tilbage efter sommerferien til alle, og særligt velkommen til de der nyligt er begyndt:  Andreas, Peder Oskar, Jan Frederik, Theodor og Carmen og Sakshi. Vi sender snart en revideret billedside ud med alle børnene så man kan se hvem de forskellige børn er. Der har også været ønsker om at have fotos af jer forældre, så det vil vi arbejde på den næste tid. Hvis der er nogle der sjældent kommer i børnehaven, kan man sende et billede af mor/far på mailen.

Vi har jo også sagt farvel til skolebørnene og der var 12, så det er en stor udskiftning. Desuden er Karla flyttet, - det blev alligevel for langt at rejse fra Hellerup, hun bliver savnet men vi håber hun får det skønt…

Vi har haft en sommerferie med skiftende antal børn og voksne, men hygget os og taget på skønne ture når det var muligt. Vi har været ved stranden og i skoven bl.a.

Her I børnehaven er vi i gang med at møde de nye og lære dem hvordan det er at gå i børnehave, og igen lærer vi voksne at skrue ned for projekter; det er små intense ting, så skal der spises og måske hviles. Vi kører med lastbiler, leger med vand, putter dukker og går på legepladsen. Men det er mange gode ting vi finder på sammen og indimellem blander de mindre børn sig med de større og leger sammen.

At lege sammen

De mindste børn leger dog ikke så meget sammen  men mere i nærheden af hinanden; nogle gange intervenerer de andre gange leger de hver for sig; alligevel lyttende og opmærksomme på hinanden og hinandens lege. Indimellem opstår en lille dialog. De mindre kopierer også de lege og personer de finder interessante.

De større børn derimod leger meget med hinanden og leger med forskellige. De dyrker rigtig meget historier, fortællinger og dialoger, man kan være superhelt eller pirat eller lege med figurer, og der kan bruges lang tid på at tale om hvad der sker og hvem der gør… Det sker også at man er to helte der leger med figurer.

Af og til bliver de mindre inviteret ind i de størres lege og de er spændende…

 

På ture

De største kommer tit på ture i denne tid; for at der skal ske noget spændende og for at skabe plads til de nye i børnehaven. De største har været i botanisk have og meget andet, med Asa.

En gruppe af de mindste og mellemste har været med Anja og Sisse som også har taget imod Carmen og Jan, så i begyndelsen gik turene til børnehavens gård, sidenhen vovede vi os på gammelvagt og nu har vi også besøgt Kongens have og Østre Anlæg. Sanne tager nu imod Andreas, Melissa og Peder, og det er i børnehaven. Snart begynder vi at åbne mere op for strukturen og lade børnene vælge mere, efterhånden som de bliver klar til det og er trygge nok.

Her er en lille liste over, hvad der er godt at huske at medbringe i børnehaven:

  • Drikkedunk: skal altid stå øverst på deres garderobe til når vi skal på tur. Vi fylder vand i.
  • Rygsæk: en god lille rygsæk der sidder godt på dit barns ryg, når vi går afsted på tur. Der må gerne være en rem over maven så den ikke falder ned.
  • Et stykke frugt til fælles frugtfad om eftermiddagen
  • Bleer. Til de der bruger ble
  • Tøj til forskelligt vejr og skiftetøj når vi bliver våde el.lign.
  • Barnets egen madkasse med navn. Det er svært at styre og finde rundt i poser og sølvpapirspakker.
  • Navn i tøj og sagerhttp://navnelapper.dk

 

  1. Sct Pauls børnehave er fusioneret med Teaterinstitutionen, og her i sommer også med Helligåndskirken børnehave. Vi hedder Børnehuset Teaterbørn, sct Paul og Helligånden, og det navn er for langt. Derfor udskrives en konkurrence om navnet, der er nogle krav da vores institutioner stadig ønsker at fremstå autonomt med hver vores præg og historie, og derfor ønsker et fælles navn der kan dække os alle. Mere om dette snart. Fusionen fungerer på et administrativt plan og indimellem med et fagligt samarbejde.

datoer: Forældremøde er onsdag d 21 sept kl 18-20.30 -her bliver der valg til forældrebestyrelsen- hør nærmere hvis du er interesseret.

Sommerfest er torsdag d 29 sept  kl 15-18 i får en mere specifik invitation .

Lukkedage er i år fra d 22 dec til 2 januar.

Hilsen fra børnehaven

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag -  Fredag:
åbningstid 7.00 - 17.00