I vores børnehave har vi altid været glade for mad. Både at tilberede maden, røre ved og dufte til råvarerne, købe ind og planlægge menuen. Det er dejligt at være sammen om at lave mad og oså at spise den sammen sidenhen. Derfor er det også en ting vi sætter pris på som pædagogisk aktivitet.

Til daglig har børnene madpakker med. Det er vores erfaring at det fungerer godt. Børnene bliver glade for det mor eller far har pakket til dem, og de får lige præcis det de kan lide og kender hjemmefra. Vi varmer også gerne retter i mikroovnen. Medbring desuden frugt til det fælles frugtfad der serveres om eftermiddagen.

Vi spiser i grupper, vi går op i køkkenet med dem man nu leger med, og efterhånden som  man bliver er sulten og spiser og sludrer. De voksne sørger for at alle får spist, vi hjælper dem der ikke lige synes de er sultne. Vi lægger vægt på en rar atmosfære og søger at lave aftaler med børnene om mad og spisning.

I børnehaven nyder vi sukker og søde sager. Det kan være i forbindelse med fødselsdag, at vi får kage, eller én har en anledning til at dele flødeboller ud. Det kan også være et stykke chokolade på vej hjem fra skovturen, eller is på en varm sommerdag. Måske har Viktor taget et bolsche med til sin bedste ven Anker, eller nogle børn har fået den ide, at bage en kage...  Sukker må vi gerne få, men de voksne  i børnehaven sørger for at børnene først og fremmest er mætte af rigtig mad, og  for at det giver mening. Hvis jeres barn har noget med at dele ud, må i ligeledes aftale det med os, så vi kan hjælpe med at det bliver en god oplevelse og får sin rette form.