Traditioner, fester og højtider.

De festlige traditioner vi holder i hævd er især omkring jul og fastelavn, - og desuden sommer, hvor vi holder sommerfest.  Ved Jul henter vi juletræ i skoven, en herlig tur med børn og forældre, hvor vi tager med bus ud i skoven og går tur,  drikker varm kakao for til sidst at fælde vores træ.Hjemme pynter vi træet og før jul holder vi julefest. Vi har en nisse, der kommer med børnene hjem, og fortæller hvad den har oplevet hos hver især.

Til Fastelavn, bliver vi inviteret i sct. Pauls kirke, til tøndeslagning og sang, samt en lille fortælling fra præsten. derefter får vi fastelavnsboller hjemme. Denne dag er det gerne bedsteforældre eller en anden nær relation, der er med barnet.

Omkring påske er her ikke mange børn, og vi plejer at  hygge os gevaldigt med at holde påskefrokost, og klistre og klippe påskepynt og gækkebreve.

Om sommeren holder vi en sommerfest for børn og forældre, hvor vi alle kan mødes efter ferien, og sige goddag til nye børn og forældre.

Vi fejrer selvfølgelig også børnene når de har fødselsdag.

I det hele taget holder vi ofte fest når vi synes noget skal fejres, for vi elsker at feste, men synes vi at en tradiotion er blevet slidt eller uden betydning, så ændrer vi på den. Det vigtigste for os er at afholdelse af fester og  fejring af traditoner, bidrager til noget positivt og har en betydning for børnene og børnehaven.

Traditoner ved skolestart

Når de store børn skal begynde i skole, siger vi farvel til dem med en særlig overnatningsfest kun for dem. De modtager også en medalje, for det de har været gode til i børnehaven.

Koloni

Hvert år tager vi på koloni med børnehaven, på denne tur kommer børn og voksne tæt på hinanden, og vi lærer hinanden rigtig godt at kende. Det kan vi mærke når vi kommer hjem igen. Børnene leger rigtig godt med hinanden.